Цял град се бори, за да спаси едно дете

Преди няколко дни във Facebook започна да се разпространява информация за Георги- дете от Перник, на което са открити два тумора. Назначено му е лечение в Турция, но разходите за лечението и престоя там са непосилни за семейството му.  Единствената надежда за детето са даренията на хората.

Това не е поредната история, в която се разказва трогателна съдба, чиято единствена цел е да събере определена сума пари.

Това е история, която показва как цял един град се обединява, за да спаси едно дете.

Цял Перник се обедини, което доказва напълно, че българите сме единен народ!

Обща кауза се гради с общи усилия..и с добри намерения. Хора от цял Перник прегърнаха каузата с две ръце, като всеки помага, както може.

Създаде се Facebook група, където перничани продават личните си вещи, а парите изцяло се даряват за лечението на Георги. Десетки завършили гимназисти продават абитуриенските си рокли и костюмите си. Парите отново са в помощ на Георги. Младеж от града пък продаде колата си, за да помогне на момчето. Дюнерджийници дават оборота си от два дни в помощ на детето. Козметично студио NS Make Up Studio  на 12.02(неделя) и 18.02(събота)  също ще работи благотворително – целият направен оборот през тези два дни ще бъде дарен.

Община Перник и  ансамбъл Българе също се включват с благотворителни акции. Кутии за набиране на средства за Георги вече има в няколко училища, детски градини, а от днес ще бъдат поставени във всички общински училища. Колекитвът на ресторант „Елдорадо“ ще работи благотворително в неделя (12.02). Кувертът е 35лв, ще бъде дарен оборота от ресторанта за деня и парите, предназначени за персонала. Кутия за дарения е поставена и в закусвалня Diablo. PlayStation club Joy в петък (10.02) ще работи изцяло благотворително. БМЧК и младежките организации се включват с базар на 14 февруари и приканват всеки, който има желание да се включи!

Всичко това, цялата тази съпричастност показва как, обединени около една кауза, ние, хората, можем да сбъдваме мечти и да вървим напред. Защото „докато сте заедно и се поддържате ще сте като този сноп стрели, никой няма да може да ви победи. Разделите ли се, ставате слаби и ще бъдете покорени лесно от всеки враг, знайте, че силата се крепи на единството!“

Всеки, който иска да помогне може да го направи:

Титуляр: Георги Георгиев Валентинов
IBAN: BG98FINV91501316905961
BIC : FINVBGSF

Реклами

One Comment Добавяне

  1. Ралица Радойчева каза:

    РЕСПЕКТ!!!!!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s