Перник си струва!

img_7960-01

От известно време започнах да се вглеждам все повече в другите отколкото в себе си. Започнах да забелязвам повече детайлите вместо да гледам цялата картина.

А от твърде много взиране в нещата, забравяме накъде вървим и защо въобще го правим.

Една декемврийска неделя се събудих в 7 сутринта, направих си кафе и излязох да завладявам света….по кецове…и САМА! Зарязах си телефона вкъщи и тръгнах….А ти? Кога за последен път излезе от дигиталната илюзия, в която живеем? Кога за последен път мина по пернишките улици, гледайки напред, а не с поглед забит в екрана?…Защото аз отдавна не го бях правила.

psx_20161117_073441-01

В онази декемврийска неделя, когато се разсъмва неравномерно, си мислех колко точно далеч е градът ни от съвършенството.

Колко още хляб имаме да ядем, а винаги пропускаме закуската. Жадно гледаме в другите градове и при най-удобния случай бягаме накъдето ни видят очите.

В тази неделна сутрин Перник беше празен. Бяхме само аз и той. А той е толкова прекрасен. Капризен. Студен понякога. С всичките му странности и прищявки. Но прекрасен.                      Понякога е проклет. Друг път е олицетворение на самото Съвършенство с главно С. А понякога е като стар познат, с когото си мълчите на различни теми и се разбирате повече от добре.img_7880-01

В най-удобния случай сигурно и аз ще избягам. Дори е твърде вероятно… Но ще се връщам, защото ще ми липсва. Ще ми липсват празните пернишки улици. Защото винаги ще имам нужда да завладявам света, в 7 сутринта, по кецове…и САМА!
Без значение колко точно далеч от съвършенството съм.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s